lördag 28 april 2012

Det största!

Hej igen alla ni som kikar in här på bloggen! Som sagt är det dags att försöka komma igång med bloggandet igen. Har saknat det en hel del men tyvärr har tiden inte alls räckt till då hösten och vintern varit väldigt hektisk. I slutet av sommaren fick jag och Jonas det underbara beskedet att vi i april skulle få en ny liten familjemedlem, något vi blev otroligt lyckliga av. Under hösten blev det därför fullt stå med att hitta ett nytt hem samtidigt som magen växte sig större. Mitt upp i allting lyckades jag få en lunginflammation och var sjukskriven över en månad. Att vara sjuk samtidigt som en liten bebis växer och behöver näring i magen var en utmaning men vi lyckades klara det också. I december blev det så dags för flytt till vår nya lägenhet som består av bottenvåningen i ett tvåfamiljshus. Här har vi egen trädgård och efter nya tapeter och lister är det helt fantastiskt!
Vår lille bebis hade planerat datum att komma ut den 27 april. Vi blev därför förvånade när vattnet gick natten till den 2 april. In till förlossning och 18.01 ville vår lille Sixten titta ut, det absolut största och bästa som har hänt i våra liv. Tyvärr hade han svårt med sin andning, vilket ledde till vistelse på neonatalavdelningen i två veckor med efterföljande neovård i hemmet en vecka. Sixten var i början kopplad till andningshjälpen med hjälp av en Cpap, han hade dropp, sond, hjärt- och syremätning samt antibiotika. Det visade sig efter diverse undersökningar att hans lungor inte var tillräckligt utvecklade och han behövde helt enkelt tid att de skulle få mogna. Efter en vecka kunde de ta ut maskinen och efter ytterligare en vecka kunde vi ta bort sonden. Jag är så otroligt tacksam till neoavdelningens personal som gjorde ett sådant fantastiskt jobb både med Sixten och oss. Som tur är var det lugnt på avdelningen när vi var där så både jag och Jonas fick bo på sjukhuset under tiden som Sixten bättrade på sig.
Idag har vi varit hemma i två veckor och vi njuter av våran goding till 100%.
Livet tar verkligen oväntade svängar ibland och saker och ting blir sällan som man tänkt sig. Mitt upp i allt är vi tacksamma för all hjälp som finns att få idag och för alla underbara människor som på olika sätt finns nära och stöttar när saker och ting inte går som man vill.

Världens finaste Sixten!



3 kommentarer:

  1. Grattis till ett litet under. Vilcken total lycka att allt gick så bra. Vilken trevlig blogg. Besök gärna min på www.sundarejag.blogg.se

    SvaraRadera
  2. Vad kul att du hittat tillbaka igen :)

    SvaraRadera